Преди няколко години трябваше да работя в различни африкански страни, от Зимбабве до Ботсвана и Кения до Замбия.
Често ми беше мъчно за дома. Така че всеки път, когато пътувах, слагах на малкия си CD плеър, включвах слушалките си и пусках много песни от различни художници на Найджа.
Любимите ми бяха: "В сутрешната светлина, ти и аз, Биа Нулу, Алелуя Чим, разходка обратно, танци под слънцето, завинаги и т.н....." без определен ред. Певицата беше Онека Онуену.
Всеки път, когато нейният възхитителен глас идваше, ме караше да се чувствам сякаш всичко е наред със света.
Докато растях, гледах как кариерата й преминава през различни етапи, докато тя сменяше ролите си от журналистика, ставайки певица, актриса и писателка. Винаги съм смятал, че е много по-добра журналистка от актриса.
Преди 3 години я срещнах в един голям магазин в имота ми. Няколко момичета я бяха виждали преди мен и настояваха да се снимат с нея.
Присъединих се и се принудих да се откажа от отвращението си заради снимките. Струваше си. Беше мила, мила и интересна.
Запазих снимката на телефона си, но за съжаление телефонът се изгуби няколко месеца след това.
Снощи, когато чух, че е починала, бях изкормена. Чувствах се сякаш губя ценна ценност, която е била пазена толкова дълго.
Сбогом, Онека Онуену. Все още мога.'Не говори за теб, без да се разплачеш. Ти оцеля. Ти обичаше живота. Блестяхте ярко. И ти не го направи.'Далеч от противоречията.
Нека ангелите ви изпратят в небесните портали. - Да. Присъствието ти беше благословия за мнозина. Песните ти бяха чудесен подарък.