В един прочувствен пост в Инстаграм, дъщерята на Аким Оладжувон, Аби Оладжувон, изрази разочарованието си от лечението на нигерийския баскетболен отбор по баскетбол на наскоро завършилите Парижки олимпийски игри. Използвайки своята дръжка @abiolajuwon34, тя сподели своето разочарование и призова нигерийските спортни органи за непълните им обещания и липса на подкрепа.
Аби Оладжуон пише, че да отида на олимпиадата и да преживея нещо, което баща ми е правил със САЩ е било мечта. Исках да присъствам на церемонията по откриването, откакто бях на 8 на Олимпиадата в Атланта, но Нигерия отказа баскетбола на жените и тогава министърът ни каза, че сме достатъчно млади, за да отидем на следващата. - Да.
Тя подчерта всеотдайността и упоритата работа на помощните треньори, които положиха огромни усилия, за да осигурят на играчите история. Асистентските треньори слагат кръв, пот и сълзи, за да се уверят, че играчите са постигнали история. Разузнаването на Германия, Сърбия, Япония, Австралия, Франция, Канада и САЩ, губейки с 14 сега (не 60 февруари), помогна на треньора Рена Уакама да получи треньор на годината с FIBA, добави тя.

Но Аби оплаквал липсата на финансова подкрепа и признание за треньорите и играчите. Да лъжеш и да не плащаш на треньорите си за работата си и да искаш да запазиш парите ми за 3 игри преди Олимпиадата, защото работя в WNBA е тъжно. Тъжните играчи (на които им се плаща) получиха по-малко от обещаното от министерството. Също така е тъжно, че асистент треньорите не успяват да получат нашите пари (това беше обещано) на всички и сега са игнорирани. Създадохме история... Дай ми обещаното. - Да.
Постът й предизвика разговор за лечението на спортисти и нуждата от по-добра подкрепа и акаунт.
От спортните власти. Нигерийската баскетболна общност и фенове се събират зад Аби Оладжувон, надявайки се на положителна промяна в бъдещето.