"Абел Дамина е проповедник, който никога не съм харесвал заради радикалната природа на неговите учения. Той винаги е бил около едно съобщение: дай и ще ти се даде, добра мярка, разтърсен, натиснете надолу, и тичане над ще мъжете дават на гръдта си. Той също имаше тази тактика да направи всеки, който се справя добре пастор, само за да ги накаже.
По някое време около 1997 г., в едно от неговите праведни послания за нашествие на истината (РИОТ), той призова Дълбок живот за проповядване само на послания за святост и за това, че казва на членовете си да не бъдат твърде богати. Спомням си, че се молеше в името на Господа всичките им богатства да дойдат в църквата му и членовете му извикаха силен Амин.
Ненавистта ми към него растеше още по-дълбоко, докато не срещнах една дама, която ме запозна с живота през 2007 г. Казах й, че никога не съм харесвал Дамина, но тя многократно предупреждаваше, че ако трябва да сме приятели (знаеш), трябва да харесвам Дамина, защото той й беше духовен баща.
За да потвърдя това, видях Дамина да влиза в Ноас Кивот два пъти без покана и веднага се отправям към олтара, за да проповядвам ново послание от онова, което пасторът вече проповядваше.
Нека да поговорим за Евангелието на сделките. Наясно съм с това как пастори от различни нации са лобирали за същата тази Дамина, за да дойдат да отглеждат семена в църквите си. Според тях разказът е, че ако трябва да успееш финансово в службата, трябва да посееш порочно семе на Дамина, за да получиш неговото предаване.
Аз няма да се присъедини към думите с хора, които са срещу него днес, но аз питам: Ако Damina са все още проповядване на Евангелието на сделките, ще го атакува? Друг въпрос: Ако Дамина не проповядваше нови реалности на творението и свършената работа на Христос на кръста вместо боклуците, които проповядваха днес, би ли го нападнал?
Предполагам, че не. Виждате ли, това е много типично, че навсякъде светлината изгрява, тъмнината трябва да се бори, така че не съм изненадан, ако той преживява атаки днес за призоваване f
Олсе доктрини и прави това безстрашно. Що се отнася до арогантността му, той винаги е бил такъв, ако го е използвал, за да проповядва другото Евангелие, какво те кара да мислиш, че не би проявил същата арогантност с новите си реалности?
Може би все още не харесвам Дамина, но едно нещо, което знам е, че се нуждаем от повече Даминаи, и няма джентълмен за това: Небесното царство страда от насилие и насилието трябва да го вземе със сила."